RUNovator

с Краси Георгиев и Иван Димов

the idea

Инициативата на Краси Георгиев и Иван Димов, #RUNovator, ни предизвиква да се включим в след-карантинно раздвижване

Ултрамаратонецът и съосновател на Chair Up Краси Георгиев и социалният предприемач и основател на фондация Сингъл Степ Иван Димов обединяват за пореден път усилията си в името на кауза.

Инициативата #RUNovator е посветена на програмата за насърчаване на стартъп и предприемаческата култура сред младежи в 10 и 11 клас – Тийноватор.

Краси и Иван, заедно с екипа на Тийноватор, създадоха виртуалния бегачески клуб в приложението Strava – #RUNovator тук, като предизвикват участниците в стартъп клубовете на Тийноватор, както и тийнейджъри и всички почитатели на бягането да се включат в едномесечното приключение. Двамата ще бягат по 10 километра на ден, а всеки участник може да се включи според възможностите си. Предизвикателството стартира на 10 юни и ще продължи до 15 юли.

След дълго седене вкъщи е време да се раздвижим. С #RUNovator предизвикваме всички почитатели на бягането, и особено тийнейджърите. С виртуалния бегачески клуб ще съберем хора от цялата страна и ще направим един голям отбор за каузата, така че отправяме нашия призив да сте активни и обещаваме, че ще е забавно”, споделят Иван и Краси.

Накрая избяганите от всички участници километри ще се сборуват и компаниите партньори на инициативата и индивидуални дарители ще дарят за всеки избяган километър.
Индивидуалните дарения ще се правят на DMS 17 777 с текст RUN или на https://www.teenovator.bg/дарения/.

 Фондация Америка за България е сред първите дарители за каузата, като се ангажира да удвои всеки дарен лев, до сумата от 20 000 лв.

Дарението ще бъде в полза на каузата на Тийноватор – да разпространява стартъп културата сред младежи в цялата страна, да обучава в предприемачество и да прави директна връзка между успешни представители на бизнеса и учениците.